Tekstschrijver donna zakelijk bloggen (aangepast)

Hé, je oud-collega plaatst een artikel op LinkedIn. Interessant! Je denkt bij jezelf: ‘Dit moet ik ook doen. Maar waar haal ik de tijd vandaan?’ Nou, bijvoorbeeld door het uit te besteden. Met een ghostwriter voor je blogs plaats je regelmatig interessante content, zonder dat dit je uren kost.

Ik help je om je kennis om te zetten in blogs die mensen graag lezen. Jij vertelt me wat je weet, ik maak er een sprankelend verhaal van. Dat doen we volgens vaste afspraken. Zo weet jij wanneer je nieuwe input gaat geven en weet je lezer wanneer die een nieuw artikel van jou kan verwachten.

Start met zakelijk bloggen

Jij bent een autoriteit in je vakgebied. Maar weet iedereen dat ook? Bloggen is een superhandig middel om anderen te laten zien waar je goed in bent. En als extra voordeel waardeert Google goed dat jij je kennis deelt. Door je een betere positie in de zoekresultaten te geven.

Je zit bij mij goed als je houdt van:

  • Een creatieve aanpak
  • Onderbouwing met argumenten
  • Duidelijke taal

Past dat bij jou? Neem dan contact met me op.

Zo werkt het

Stap 1: wensen bepalen

In een eerste gesprek kijken we samen wat je wensen zijn. Hoe vaak wil je blogs plaatsen? Waar wil je het over hebben? Op welke plekken wil je de blogs gebruiken? Samen bepalen we wat voor jou een prettige en haalbare aanpak is.

Stap 2: contentstrategie uitwerken

Voordat we beginnen, leg ik vast wat je doel is, hoe je doelgroep eruitziet en welke informatie je wil delen. Vaak werkt het makkelijk om vaste onderwerpen regelmatig te laten terugkomen. Dit komt allemaal in de contentstrategie.

Stap 3: telefonisch interview

Als de contentstrategie staat, is het tijd om aan de slag te gaan. We plannen een telefonische afspraak in op een vast tijdstip, bijvoorbeeld elke woensdag of de eerste maandag van de maand. Zo weet je altijd wanneer je een telefoontje kunt verwachten.

Stap 4: blog schrijven

Na het gesprek verwerk ik de input in een blog. Vaak zoek ik hier zelf relevante voorbeelden, onderzoeken of andere informatie bij. Zo ontstaat een compleet blog dat interessant is om te lezen en unieke inhoud bevat.

Stap 5: feedback geven + plaatsen

Als het blog af is, ontvang je het van mij per mail. Natuurlijk mag je hier feedback op geven. Als we allebei tevreden zijn, plaats je het blog op je website. Daarna zorg ik voor de verspreiding via social media of maak ik een nieuwsbrief die je naar relaties stuurt. En dan: de resultaten in de gaten houden.